Home Zdravlje Samo jedno veče prespavala sa crnim lukom u čarapama: Ujutru je rezultat...

Samo jedno veče prespavala sa crnim lukom u čarapama: Ujutru je rezultat iznenadio!

1959
0
SHARE

Stopala i ruke su ogledalo zdravlja. Na njima se prvo primete promene koje upućuju na neke zdravstvene probleme.

Internetom se poput virusa proširio savet da krišku crnog luka stavite na stopalo, navučete čarape i tako spavate.

Poznato nam je već blagotvorno delovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstance koje sadrži luk možete da “prenesete” i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jeste to da će luk ukloniti i sprečiti neprijatne mirise nogu, a istovremeno pročistiti krv. S lukom na stopalu možete da ublažite simptome prehlade, gripa, groznice…

Ne možete ništa da izgubite ako se odlučite da proverite ovu metodu, poručuje blogerka Dženifer Tompson koja je odlučila da na stopalima iskusi delovanje luka na njen organizam i koja se bukvalno preko noći “rešila” 90 odsto simptoma alergije.

Ono što je neverovatno, tvrdi, jeste to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do vazduha tog dana. Iako je naumila da ovo sprovodi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitaocima na blogu je otkrila da je to ponovila još samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili. Luk je bogat jedinjenjima koja sadrže sumpor, a koji pomažu da se telo oslobodi toksina, teških metala, posebno iz jetre.

Sadrži snažne antioksidanse koji deluju na holesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, hroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako deluje i antikancerogeno.

izvor stil.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here