Home Zdravlje Uradite OVO ako osećate da ćete se razboleti

Uradite OVO ako osećate da ćete se razboleti

1445
0
SHARE

Virusi vladaju, a da biste ojačali svoj organizam i preventirali grip i prehladu, važno je da sledite savete u nastavku:

1. Pored vitamina koje unosite putem namirnica, važno je da imate i neki dodatak ishrani. Vitamin C je na glasu kao zaštitnik vašeg tela od bolesti, jer njegovo konzumiranje najmanje jednog grama dnevno može smanjiti prehladu.

2. Pijte mnogo vode. Hidratacija jača imunitet, a ako ste dehidrirali, veća  je verovatnoća da ćete se razboleti. U slučaju da ne volite vodu, probajte biljni čaj.

3. Ispirajte grlo slanom vodom, jer ona ublažava upalu grla, ali i oslobađa deo sluzi nakupljenoj na membrane koja uzrokuje nadražaje. Ako nemate morsku so, dodajte pola kašičice soli u čašu tople vode i ispirajte grlo nekoliko puta dnevno.

4. Odmaranje je jedan od najvažnijih načina ka ozdravljenju. Ako ste na poslu a osećate da ćete se razboleti, savetujemo vam da odete kući i naspavate se.

5. Protiv prehlade se najbolje bore med i đumbir. Đumbir je najbolje dodati u medi radi lakše konzumacije, zbog oštrog i ljutog ukusa. Med sadrži vitamin, minerale i ostale hranjive materije koje jačaju organizam.

6. Inhalirajte se, jer to je jedan stepenik ka ozdravljenju! Začepljen nos, kijanje, kašalj i otežano disanje oteraćete upravo inhaliranje, odnosno parom koja podstiče znojenje, iskašljavanje i izbacivanje sekreta iz nosa.

7. Pileća supica je obavezna na meniju kada ste bolesni. Obiluje cinkom fosforom i kalcijumom koji su važni za zdravlje kostiju i brojnim mineralima koji poboljšavaju imunitet. Uz to, proteini iz piletine daće telu neophodnu energiju, piše aura.ba.

SAVET: Najbolja odbrana od prehlade

izvor prva.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here