Home Zdravlje ZAUSTAVITE STARENJE: 3 jednostavna načina da se otarasite bora oko očiju

ZAUSTAVITE STARENJE: 3 jednostavna načina da se otarasite bora oko očiju

1808
0
SHARE

Bore oko očiju mogu da se pojave ne samo zbog starenja, već i zbog neodgovarajuće nege. Ako govorimo o starenju, bore oko očiju se na ženskom licu pojavljuju oko 40. godine starosti. Međutim, zbog nedovoljne zaštite od sunca, izraza lica ili lošeg održavanja, ovaj problem se može desiti mnogo ranije. Ove probleme možete rešiti kod kuće.

 

Serumi i kreme na bazi vitamina A

Koristite serume i kreme na bazi retinola – jedan od najboljih načina za borbu protiv bora oko očiju. Da budemo precizniji, kozmetičari savetuju da koristite kreme sa retinoičnom kiselinom.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Maske na bazi ulja

Još jedan efikasan preparat u borbi protiv bora je maska na bazi ulja.

Kombinujte na primer sok breskve i maslinovo ulje u odnosu 1:1. Ulje avokada blagotvorno deluje na suvu, osetljivu i stariju/zrelu kožu, bogato je masnoćom i obiluje vitaminima i mineralima E, B6 i C. Ponovite dva puta nedeljno rutinu.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Masaža

Nanesite serum na ruke i lagano kružnim pkretima masirajte područje oko očiju od spoljašnjeg ugla do unutrašnje strane ispod očiju, a onda od unutrašnje do spoljašnje. Masirajte lice dok potpuno ne upije serume. Masažu bi trebalo primenjivati tri puta nedeljno.

 

FOTO: PROFIMEDIA

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here